top of page

ONZE ACTIVITEITEN

Als onderdeel van MPC Sint Franciscus bieden wij in eerste plaats een zinvolle dagbesteding op maat aan volwassenen met een licht tot matige verstandelijke beperking. Via activiteiten en tewerkstelling kunnen zij onder professionele begeleiding binnen een rustgevend kader mee bijdragen aan ons innovatief hoeveproject.

Ons domein wordt ingericht om natuurbeleving en educatie te bevorderen en met onze schuur als ontmoetingsruimte ontvangen we op gezette tijden graag iedereen op (afgesproken) momenten van ontmoeting. 

DSC02531.jpg

Ambachtelijk bakken

Elke week stoken we de bakoven en bakken we vers hoevebrood. Alsook bereiden, verpakken en verkopen van "Asschekoeken" en andere hoeveproducten. 

DSC09852.jpg

Samentuin

Samen met vrijwilligers, gasten en begeleiders gaan we aan de slag in onze moestuin. Oogst van de tuin wordt verdeeld onder de deelnemers of verwerkt tot verse hoeveproducten. In samenwerking met 'Velt vzw' tuinieren we op een ecologische en biologische manier. 

Schilderen Supplies

Atelier

Aan de slag met natuurlijke materialen zoals wol van de dieren, kruiden, hout,...voor het vervaardigen van mooie producten. 

DSC04135.jpg

Hoevedieren 

Verzorgen en beleving met onze hoevedieren:

Voederen, aaien, wandelen, een band opbouwen en genieten van het contact met onze dieren. 

DSC04188.jpg

(Groen)onderhoud

Kleine en grote klussen in de tuin en de gebouwen van de hoeve. Maaien, snoeien, schilderen, kleine reparaties,...

Volg onze activiteiten via onze Instagram pagina

DSC09602.jpg

Interesse?

Interesse in ons aanbod dagondersteuning?

Je hebt recht op een Persoonsvolgend Budget of Rechtstreeks Toegankelijk Hulp (zie VAPH), je hebt nood aan een deugddoende time-out activiteit en wil weten of je kan deelnemen als zorgvrager in ons groepsgericht aanbod aan dag - en/of tewerkstellingsactiviteiten? 

Geef ons een seintje via zorgregie.WOC@mpc-sintfranciscus.be of tel 0491/37.97. en dan bekijken we samen met jou wat een gepast traject kan zijn voor jouw situatie. 

bottom of page