Bakhuis

In 2017 werd ons bakhuis opnieuw opgebouwd.
Het funderings- en metselwerk, het vakwerk en het bouwen van de oven werd uitbesteed aan ervaren vakmannen. Samen met onze cliënten dagondersteuning en vele vrijwilligers werd eerst het vlechtwerk en daarna de stroleem voor de muren binnen het vakwerk aangebracht.

Sinds begin 2018 is het bakhuis klaar en de oven functioneel. De binnenruimte is ongeveer 32m², en biedt plaats aan maximum 10 personen. Er is een volledig ingerichte keuken, grote tafel met banken

en een kneedtafel aanwezig.

Het is daarmee de ideale locatie om binnenactiviteiten aan te bieden en te ontwikkelen zoals kookactiviteiten, creatieve activiteiten enz. aan onze zorgvragers.

Daarnaast dromen we ervan om workshops aan te bieden rond bakken in de houtoven en koken, verhuur voor vergaderingen/voordrachten van lokale verenigingen en culturele activiteiten (concertje, voordrachten,…), als ontmoetingsruimte voor de buurt,… Momenteel zijn we hierrond druk aan het plannen en organiseren, meer concrete info

volgt binnenkort op deze pagina.

Reeds elke vrijdag wordt er artisanaal brood gebakken in de houtoven, van 15u tot 18u zijn we open voor publiek om te komen proeven, een babbeltje te slaan en is er de mogelijkheid om iets van onze ambachtelijke hoeveproducten mee te nemen naar huis.