Open Hoeveweek

Met trots stellen wij het programma voor van onze open hoeve week! Om dit op Corona-vriendelijke manier te organiseren, werken we met inschrijvingen per dagdeel. De inschrijvingen zijn beperkt: per dagdeel max 30 personen!

We starten en eindigen de week met inclusief belevingstheater: Jolien en Evelien, beide ergotherapeuten voor het MPC Sint Franciscus spelen inclusief theater op maat van iedereen, in interactie met hun doelpubliek (personen met een beperking,kinderen,ouderen,…) nemen zij iedereen mee in hun belevingsverhaal. Voor deze activiteit vragen we een bijdrage van €5 per persoon. De opbrengst gaat integraal naar de uitwerking van hun therapeutisch groen project op Hoeve Heierveld.

Op vrijdagvoormiddag neemt Dirk Lembrechts (monumentenwacht Vlaams Brabant) je mee in de geschiedenis en gebruik van bakovens.
“Een bakoven bouwen en er in bakken is leuke, verbindende activiteit. Maar hoe begin je eraan? Hoe bouw je zo’n oven en wat kan je zoal in bakken? Dirk L. maakt je wegwijs in de bouw van zo’n oven en leert je hoe erin gestookt wordt. Wist je dat het bakhuis van Hoeve Heierveld destijds ook gebruikt werd om hop te drogen? In de 19e eeuw was immers niet Poperinge, maar Asse de grootste hopregio van België! Ook daar kom je alles over te weten.”

INSCHRIJVEN IS NIET MEER MOGELIJK. OP WOENSDAG KAN JE WEL NOG VRIJBLIJVEND, ZONDER INSCHRIJVING LANGSKOMEN VAN 10u tot 16u. DONDERDAG EN VRIJDAG VOLZET!